Pareigūnai organizuoja prevencinę priemonę

Šią žiemą šalyje itin išaugus eismo įvykių, kurių metu nukenčia pėstieji, skaičiui, policijos pareigūnai stiprina pėsčiųjų, dviratininkų ir vadeliotojų Kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolę miestų gatvėse ir užmiesčio keliuose.
Paskutinę sausio savaitę ir pirmosiomis vasario dienomis pareigūnai organizuoja prevencinę priemonę, kurios metu apskrities keliuose įprastai užtikrindami eismo saugumą, stebės, ar eismo dalyviai tamsiu paros metu bei esant blogam matomumui segi atšvaitus. Priemonės metu taip pat principingai bus vertinamas ir bet koks kitas nesaugus, Kelių eismo taisykles pažeidžiantis, šių eismo dalyvių elgesys kelyje.

Policija įspėja, kad žiemos metu anksti temstant, taip pat dažnai esant blogoms oro sąlygoms, kelyje būti matomam yra ypač svarbu, o atšvaito neturėjimas gali kainuoti gyvybę. Mūsų šalyje atšvaitą segėti privalo pėstieji tamsiu paros metu einantys neapšviestu kelkraščiu ar važiuojamosios dalies pakraščiu, taip pat atšvaitas arba šviesą atspindinti liemenė yra privalomi ir tamsoje dviračiu važiuojantiems bei vadeliojantiems eismo dalyviams. Dėl šių Kelių eismo taisyklių reikalavimų nesilaikymo pažeidėjams gresia baudos nuo 80 iki 140 litų. 

Parengta pagal Tauragės Apskrities VPK

Populiarūs įrašai